Vegeta preparată acasă poate fi una dintre cele mai gustoase modalități de a reduce risipa alimentară. Puteți folosi resturile de la legumele cu care gătiți precum: codițe de spanac, frunze de morcov, pătrunjel, mărar, cimbru, cojile de la țelină, morcov, păstârnac, gulie, sfeclă, dovlecel, chiar și cotorul de la ardei sau gogoșar. Adăugați și ceapă, usturoi sau alte mirodenii după gust.Le puteți usca la soare, deshidrata în cuptor sau la deshidratorul electric. Apoi le puteți mărunți la cuțit sau să folosiți râșnița electrică. Începeți pregătirea în primăvară, iar toamna veți avea un condiment delicios pentru gătit. În al treilea weekend din luna septembrie 2021 vom organiza un atelier de conservare în care vom detalia cum să faceți vegeta de casă.
Proiectul Stop risipa alimentară! este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR , finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.
