Mai mulți bani în contul de economii, mai mult timp pentru odihnă, preparate gustoase fără prea mult efort?

🤔Reducerea risipei de hrană sună din ce în ce mai bine.😁

Elevii de la Liceul Tehnologic Ion I.C Brătianu din Timișoara ne-au demonstrat că reducerea risipei alimentare nu ocupă mult timp, ne ajută să economisim bani și nu “cere” prea multă îndemânare în ale bucătăriei.

În cadrul atelierului de astăzi – Creativitate pentru alimente uitate – tinerii au cumpărat doar ingrediente pe care le-au găsit la raionul de vânzare accelerată (produse aflate aproape de termenul de expirare, la preț redus) și au devenit foarte creativi.

Rezultatul?

🥪Platouri cu aperitive

🍌Desert sănătos cu iaurt și fructe

🥙Chiar și câteva porții de gustări învelite în lipie

Dacă tragem linie la sfârșitul atelierului și ne uităm la preparate, par că ar putea trece drept un meniu complet, pentru un eveniment spontan.

Astăzi elevii ne-au învățat o lecție importantă. Ei pe noi, nu invers 😊: Dacă urmează să organizăm un eveniment unde trebuie să servim gustări “bite size” sau, cum spun cunoscătorii, “amuse-bouche”, 😁 putem da o tură pe la raionul de produse la reducere. Este o soluție prietenoasă cu mediul, cu timpul dar …și cu portofelul nostru. 🤭

“Niciodată nu e prea (târziu) devreme” este un proiect susținut prin programul Mega proiecte de Azi pentru mâine, sponsor Mega Image.

Parteneri: Asociația Intersect, Liceul Tehnologic Ion I.C Brătianu din Timișoara.