Te invităm să ne povestești, într-un comentariu la această postare, despre cum reușești să reduci risipa alimentară din bucătărie. Ajută-ne să găsim soluții cât mai creative!Iată ce răspunsuri am primit până acum de la cei peste 30 de participanți la atelierul de sâmbătă, Cămara. Spațiu de reducere a risipei alimentare.

Ce practici de reducere a risipei folosiți în gospodărie?

🥕Alexandru: „Mănânc tot!”

🥕Mirela: „Încerc să regândesc rețete, cu ce am în frigider.”

🥕Victor: „Cumpărăm produse (care urmează să expire curând) cu 50% reducere de la magazin și le gătim rapid. Facem cumpărături pentru o săptămână, în funcție de ce vrem sa gătim.”

🥕Tudor: „Folosesc resturi de legume pentru supă.”

🥕Iulian: „Arunc resturile alimentare la compost.”

🥕Ramona: „Cumpăr la reducere fructe care sunt pe punctul de a se strica, le congelez și le folosesc la smoothie-uri. “

🥕Silviu: „Dacă fac prea multă mâncare și ar sta mai mult de 2 zile în frigider, pun în caserole și împart cu prietenii sau cu colegii de lucru.”

🥕Petronela: „Din fructele moi adunate peste săptămâna fac gem, fără zahăr.”

🥕Samuel: „Refolosesc, ca și hrană pentru animale.Învățăm unii de la alții, într-un demers de educație participativă.

📣Abia așteptăm să citim comentariile voastre!

Proiectul Stop risipa alimentară! este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timiş.Fondul pentru un viitor mai bun în comunității este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.