„Stop risipă”

În ce constă

• 7 evenimente educaționale privind utilizarea responsabilă a resurselor și reducerea risipei;
• O broșură cu prezentarea unor modele de bune practici, locale și naționale în domeniul economiei circulare;
• Organizarea unei conferințe pe tema economiei circulare, cu accent privind tematica risipei alimentare;
• 1 campanie de promovare a beneficiilor Legii de reducere a risipei alimentare.

Cui ne adresăm

Ne adresăm unui public eterogen, format din tineri, cadre didactice, consumatori, antreprenori locali, mici producători, persoane din grupuri vulnerabile etc.
– 150 persoane vor participa la 7 evenimente educaționale;
– 10.000 persoane vor fi informate pe tema reducerii risipei alimentare;
– 50 cadre didactice, elevi, agenți economici, personal din organizații neguvernamentale și instituții publice vor participa la conferința pe tema economiei circulare

Rezultatele urmărite

• o rețea locală care cooperează și care se implică activ în demersuri de reducere a risipei;
• o creștere a nivelului de educație și conștientizare în rândul populației cu privire la importanța tranziției către o economie circulară;
• dezvoltarea unor comportamente responsabile în rândul tinerilor;
• dezvoltarea unor oportunități noi de colaborare între agenți economici din domeniul alimentar și organizații implicate în salvarea alimentelor cu termen scurt de valabilitate.

Partenerii proiectului:
Școala Generală nr. 12 Timișoara, Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare și Asociația Alimenterra
 
Finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara
 

Beneficiari