Dacă administrezi un birou cu mai mulți angajați sau o fabrică, există câteva modalități prin care poți reduce risipa alimentară la locul de muncă:

1. Pune la dispoziție angajaților, pe lângă frigider, și un congelator. Astfel ei vor putea să conserve pentru mai mult timp alimentele care rămân de la masa de prânz;

2. Creează în bucătărie un raft comun, unde angajații pot depozita alimentele, gustările pe care nu le mai cosumă și pe care vor să le împartă și cu ceilalți.

3. Organizează periodic Leftover Day, când angajații pot consuma din alimentele rămase (pot fi chiar alimentele pe care ei le-au conservat la congelator). De asemenea ei pot fi încurajați să aducă de acasă ce le-a rămas de la cina din seara trecută.

4. Fă un tabel, pe care să îl lipești pe frigider, în care să notezi câți bani economisește un angajat pe lună, dacă nu comandă un prânz proaspăt, ci alege să participe la Leftover Day.

Acestea sunt activități care pot de asemenea avea ca efect închegarea unei mai bune relații între angajați.

❓Știai că organizăm și ateliere (online sau offline) cu privire la risipa alimentară? Dacă ți se pare o idee bună ca activitate comună pentru angajații tăi, ia legătura cu noi.