Elevii de la Liceul Tehnologic Ion I.C Brătianu și-au dorit să aplice din cunoștințele dobândite la atelierele – Creativitate pentru alimente uitate – și să reducă risipa de hrană după masa de Paști.

Din experiența atelierelor trecute, tinerii au observat că există cel puțin 3 rețete rapide în care pot combina aproape orice ingredient rămas în frigider sau cumpărat de la raionul de vânzare accelerată (aproape de termenul de expirare).

Mai mult, acestea sunt preparate care pot fi pregătite chiar și de cei mai puțin experimentați în bucătărie:

1. Salată cu maioneză (exemple: ouă, smântână, porumb, mazăre, măsline, mezeluri, morcovi etc)

2. Pizza (exemple: pâine, sosuri de roșii sau chiar zacuscă, mezeluri, brânzeturi, ciuperci etc)

3. Mâncare la lipie (exemple: friptură, sosuri care au rămas în frigider, carne de la raionul de vânzare accelerată, salată, roșii, castraveți, murături etc )

S-a gătit, s-a mâncat, iar apoi elevii s-au bucurat de timpul împreună. A fost o întâlnire de drag și cu responsabilitate.

Școală parteneră: Liceul Tehnologic Ion I.C Brătianu

Partener din economia socială: Asociația Intersect.TM

“Niciodată nu e prea (târziu) devreme” este un proiect susținut prin programul Mega proiecte de Azi pentru mâine, sponsor Mega Image.