PROIECTE INTERSECT

Proiectul „Stop risipa alimentară” constă în producerea unei campanii de promovare a reducerii risipei alimentare; realizarea unei culegeri cu activități educaționale privind reducerea risipei alimentare; organizarea a 5 ateliere educaționale non-formale pe tema reducerii și combaterii risipei alimentare și 0rganizarea unei conferințe de prezentare a rezultatelor și resurselor folosite în cadrul atelierelor educaționale.

Proiectul se desfășoară în perioada iulie-decembrie 2021 în mediul online și în Timișoara. Este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Detalii despre proiect aici

Aproape 50% din risipa alimentară din România este determinată de consumatorii finali.

Beneficiari

Împreună reducem risipa alimentară

Proiectul își propune reducerea pierderii și risipei alimentare prin dezvoltarea unor parteneriate cu rețelele de desfacere și lanțurile alimentare, astfel încât o cât mai mare parte din produse să fie utilizate sau chiar transformate în produse noi. De asemenea, urmărește  reducerea risipei de resurse și promovarea unor modalități inovatoare de revalorificare a unor bunuri greu vandabile.