S-a încheiat luna martie, așa că ne oprim să reflectăm asupra activităților de la începutul anului și până acum.
A fost un trimestru cel puțin interesant, în care am reușit să asigurăm continuitatea programului educațional început în școlile din Timișoara.
Avem și noutăți! Grupele de lucru nu doar că au început să colaboreze în cadrul aceleiași școli, ci chiar s-au pus bazele unor colaborări interșcolare.
Lucrurile se leagă în mod firesc, fără a fi forțate.
Vă povestim și un exemplu frumos: atelierele din seria „Creativitate pentru alimente uitate” au construit o punte înspre „Supertransformers”. Elevii din școli diferite lucrează împreună pentru a reduce risipa. Resturile alimentare care rămân după gătit, dar și farfuriile din tărâțe care rămând după servirea preparatelor, vor ajunge material pentru atelierele de compostare.
În lunile care urmează vom avea și activități în aer liber: Picnic Responsabil, Grădina Urbană și trei târguri organizate în curtea școlii – Șpaisul din Banat. Vă invităm să ne urmăriți și să îi invitați și pe prietenii voștri preocupați de reducerea risipei de hrană.
Școli partenere: Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Liceul Tehnologic “Ion I.C Brătianu” Timișoara, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara, Scoala Gimnazială nr.12 Timisoara,
Proiect susținut prin programul Mega proiecte de Azi pentru mâine, sponsor Mega Image.
#CRIES#asociatiaINTERSECT#reducerearisipeidehrana#reducerearisipeialimentare#risipaalimentara#foodwastetimisoara#reducefoodwaste#supertransformers#consumresponsabil#gradinaurbana#compost#cofetariasustenabila#timisoara#megaproiectedeazipentrumaine#niciodatanuepreatarziudevreme