Astăzi echipa Intersect a organizat un nou atelier de reducere a risipei alimentare, într-o locație inedită, Piața 700.

Atelierul Borcanul anti-risipă a început chiar printre tarabe, cu dorința de a salva legume “trecute” care, deși nu mai au valoare comercială pentru că nu mai sunt aspectuoase, încă mai au valoare nutritivă și mai pot fi consumate.

Am fost plăcut suprinși de reacția grădinarilor care vindeau în piață. Una dintre doamne chiar s-a plimbat cu noi pe la toate tarabele ca să ne ajute și le-a povestit și celorlalți despre atelier.

“Foarte bine, să le spuneți să nu mai arunce legumele, pentru că noi tare mult muncim în grădină ca să le creștem”!

Am găsit legume și apoi ne-am apucat de tocat, mărunțit, ras și povestit. Surpriza a fost că și alți trecători curioși s-au oprit să asculte, să întrebe și să împărtășească din experiența lor de acasă.

La final, parcă am mai fi povestit puțin, dar legumele proaspete din piață și borcanul cu vegeta de casă primit de fiecare participant, ne-au făcut poftă de gătit supă.

Mulțumim Cămara din Totești pentru încă un atelier cu inspirație.

„Evenimentul face parte din proiectul „Privește Orașul”, fiind conceput și implementat de echipa Beta din partea Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș. Proiectul se înscrie în programul Timișoara-Capitală Europeană a Culturii și este finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte și Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul de arhitectură.”

#consumresponsabil#sustenabilitate#intersectTM#asociatiaINTERSECT#timisoara#foodwasteTimisoara#borcanulantirisipa