V-ați gândit vreodată la risipa alimentară care se produce în școală?
Statisticile din lume arată că:
în SUA se aruncă 530,000 tone de alimente, dintre care 75 litri de lapte/ unitate de învățământ;
Din luna martie a acestui an, la Liceul Teoretic „Bartók Béla”, peste 160 de elevi au participat la atelierele noastre de reducere a risipei de hrană, sub coordonarea doamnei profesor Kinga Toth.
Printre activitățile preferate de elevi a fost reducerea risipei de lapte și biscuiți primiți la școală, din care au învățat să prepare o rețetă ușor de făcut și acasă – biluțe de biscuiți, lapte și cacao, “tăvălite” prin fulgi de cocos.
Concluzia atelierelor
Ia să vedem ce ne-au mărturisit copiii:


Împreună reducem risipa alimentară este un demers finanțat în cadrul proiectului Economia Socială ‐ Vector de Integrare Europeană Sustenabilă (ES‐VIES) POCU/449/4/16/128489, implementat de către Fundația ADEPT, prin Programul Operațional Capital Uman.
#gandirecritica#consumresponsabil#sustenabilitate#intersectTM#asociatiaINTERSECT#timisoara#foodwasteTimisoara