Ce legătură există între mărțișor și reducerea risipei alimentare?
Elevii de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara au devenit creativi și au pregătit mărțișoare dulci.
Ce este chiar și mai interesant la această activitate este că a fost coordonată de o elevă, Beatrix Bodiu din clasa a XI-a B, pasionată de “prăjiturit”.

Ea a îndrumat 12 colegi din clasele IX – XII și împreună au realizat mărțișoare comestibile, folosind margini de la torturi și de la prăjituri pregătite la sfârșit de săptămână, bucăți de ciocolată, surplusul de cremă și gemuri salvate din borcane începute, accesorii pentru decor.
Elevii și-au exersat creativitatea în bucătărie, au conștientizat mai mult valoarea unor ingrediente și au contribuit la reducerea risipei alimentare.
Felicitări elevilor și profesorilor colaboratori!

Programul educațional este implementat de asociația INTERSECT, în cadrul proiectului Economia Socială – Vector de Integrare Europeană Sustenabilă (ES-VIES), POCU/449/4/16/128489. Partener local în implementarea programului educațional este CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare, organizație cu peste 10 ani de experiență în domeniul economiei sociale și consumului responsabil.