Cum păstrăm corect alimentele în congelator, astfel încât să reducem risipa de hrană?

🍞Pâinea se recomandă a fi feliată înainte de depozitarea în congelator. Astfel poți lua doar câte o felie când ai nevoie.

🧀Brânza este mai bine să fie rasă.

🍶Știați că puteți păstra în congelator chiar și laptele, iaurtul și smântâna?

🥚Nu puneți în congelator ouă în coajă. Așezate în coajă, ouăle se vor expanda, coaja se va perfora și astfel nu mai pot fi mâncate. Le puteți fierbe și curăța sau să congelați conținutul oului în recipiente adecvate.

🥕Resturile de fructe și legume este bine să le tăiați cubulețe sau să le dați pe răzătoare. Astfel vă va fi mult mai ușor să le folosiți la gătit.

#intersect #interesecttm #risipaalimentara #reducemrisipaalimentara #comunitate #dezvoltaredurabila #sustenabilitate #responsabilitate

Sursă imagine: freepik.com