MAGAZIN DE REDUCERE A RISIPEI ALIMENTARE

Cum funcționăm?

Colectăm produse

Colectăm produse alimentare adecvate consumului, dar care nu pot fi comercializate în alte magazine din cauze care nu țin de calitatea alimentului în sine. Aceste cauze pot fi: ambalaj ușor deteriorat, etichetă tradusă greșit, hrană cu termen de valabilitate care expiră curând sau alte motive.

Distribuim

O parte dintre produse va fi donată către beneficiari de servicii sociale, iar o parte va fi comercializată la prețuri reduse. Prețurile sunt reglementate astfel încât să acopere costurile de funcționare a magazinului social (salarii, chirie, utilități, etc.).

Viitor

Pentru viitor planificăm să putem facilita accesul beneficiarilor noștri, pe lângă hrană, şi către produse esenţiale de uz casnic.

Inițiativa noastră este inspirată de magazinul SOMARO, prezent în România din 2009, inspirat la rându-i de inițiativa SOMA lansată în Austria în anii ‘90. Mai multe despre istoria acestui model: http://somaro.org/

Împreună reducem risipa alimentară

Beneficiari

Agenți economici

Avem ca obiectiv reducerea pierderii și risipei alimentare prin dezvoltarea unor parteneriate cu rețelele de desfacere și lanțurile alimentare, astfel încât o cât mai mare parte din produse să fie utilizate sau chiar transformate în produse noi.