Se pare că Picnicul Responsabil este genul acela de eveniment despre care simți nevoia să vorbești și după ce s-a încheiat. Haideți să vedem ce ne povestesc profesorii care au coordonat echipele.

„M-au impresionat copiii. Erau aceiași cu care ne intersectăm la școală, dar totuși diferiți. Erau în centrul atenției, erau importanți și asta a contat foarte mult pentru ei. Și relația dintre profesori și copii a fost faină, tinerii nu erau crispați, lumea chiar a venit pregătită să se simtă bine. Au fost uimiți când m-am dat și eu pe tiroliană. Trebuie să ne coborâm de sus, unde stăm ca profesori, și să fim aproape de ei.”

Tinerii au fost în largul lor, de aceea au simțit nevoia să își exprime (și) în moduri creative preocuparea față de mediu:

🖋unii au scris versuri;

🍶alții au dedicat timp să își personalizeze sticlele de apă reutilizabile, pentru a reduce consumul de plastic;

🥗iar alții au combinat creativ ingredientele, pentru a pregăti de acasă gustări inedite și astfel să evite achiziționarea semi-preparatelor nesănătoase, în ambalaje dăunătoare mediului.

Vă invităm să citiți (pe tricou), poezia scrisă de Mihăiță.

Școală parteneră: Liceul Tehnic de Industrie Alimentară Timișoara

Proiect susținut prin programul Mega proiecte de Azi pentru mâine, sponsor Mega Image.

#CRIES#asociatiaINTERSECT#reducerearisipeidehrana#reducerearisipeialimentare#risipaalimentara#foodwastetimisoara#reducefoodwaste#supertransformers#consumresponsabil#gradinaurbana#compost#cofetariasustenabila#timisoara#megaproiectedeazipentrumaine#niciodatanuepreatarziudevreme