„Galeria de idei”, un exercițiu Think outside the box (Gândește în afara tiparelor)

Profesorii de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara i-au provocat pe elevii lor să ia parte la o activitate complexă, care arată că eforturile de reducere a risipei alimentare sunt strâns legate de alte concepte și obiceiuri de consum responsabil.

Spre exemplu: cum ne ajută să reducem risipa alimentară, dacă citim eticheta unui produs înainte de a-l cumpăra?

👉Elevii au intuit corect că pe etichetă apar informații relevante, precum condițiile de păstrare și termen de valabilitate. Dacă păstrăm un produs în condiții optime și îl consumăm înainte de data la care expiră, acesta are șanse mici să se strice și să fie aruncat.

Desigur că s-a discutat și despre distanța de la care vine produsul și impactul pe care îl are asupra mediului, după care s-a trecut în mod natural la următoarele subiecte: “Înlocuiește mașina cu bicicleta” și lanțuri alimentare scurte-“Consumă local”.

Vă invităm să vedeți câteva poze din cadrul activității și să vedeți ce alte idei s-au discutat (mesaje pe stickere).

Împreună reducem risipa alimentară este un demers finanțat în cadrul proiectului Economia Socială ‐ Vector de Integrare Europeană Sustenabilă (ES‐VIES) POCU/449/4/16/128489, implementat de către Fundația ADEPT, prin Programul Operațional Capital Uman.