Ajungem cu atelierele educaționale în cantina școlii. Mai precis la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara.
Pe 26 octombrie 2021 un grup de elevi, care nu servesc în mod obișnuit masa la cantina școlii, sunt invitați la masă în cantina școlii, cu provocarea de a descoperi câteva informații importante despre mâncarea servită:
de unde au fost achiziționate ingredientele;
De asemenea vom invita personalul cantinei la o discuție despre:
Prin acest atelier urmărim dezvoltatrea și formarea la elevi a unor abilități de: observare, reflecție, comunicare și argumentare, analiză și gândire critică, asumare a responsabilității, grijă față de resurse, exprimarea și implementarea unor idei în viața personală, familie, comunitatea școlară.
Acesta reprezintă atelierul cu numărul 5 din proiectul nostru Stop risipa alimentară. Până acum am abordat teme precum:
1. Conservarea legumelor, pentru a reduce risipa (vegeta de casă);
2. Gătit din resturi alimentare (am gătit sub îndrumarea bucătarului Ioan Bebeșelea);
3. Cum se face compostul și importanța acestuia (2 ateliere în parteneriat cu Școala generală 12 și Liceul Teoretic Bella Bartok din Timișoara).


Proiectul Stop risipa alimentară! este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.#spaţiupublic#educaţie#mediu#reconectare#FundaţiaComunitarăTimişoara#FFCR#Lidl#dezvoltaredurabilă#consumresponsabil#învățarenonformală#grupurivulnerabile#reducemrisipaalimentară#risipaalimentară#comunitate#intersecttm#justfood#CSF? #AiCSF#intersecttimisoara