Știați că Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timișoara a dedicat o săptămână întreagă activităților educaționale legate de Ziua Mondială a Alimentației?

Astăzi am participat cu bucurie și emoție la prezentare rezultatelor din proiectul H3R, Hrană: recunoștință, respect, responsabilitate. Am fost alături de prietenii de la OilRight și Slow Food Timișoara.Peste 70 de elevi și 10 cadre didactice au fost implicate în perioada 11-16 octombrie 2021 în diverse activități pe tema hranei, precum:

– Pregătirea unor rețete creative din resturi alimentare;

– Identificarea unor practici de reducere a risipei alimentare;

– Degustarea de produse Fair Trade, care a inspirat pe una dintre eleve să realizeze lucrarea Untul de cacao, ciocolată și Fair Trade-ul;

– Lansarea campaniei de colectare a uleiului uzat, care va fi donat către întreprinderea socială OilRight și transformat în lumânări.

Suntem foarte onorați de colaborarea cu Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara, având în vedere că este prima unitate de învățământ din Regiunea Vest care a dezvoltat un curriculum de consum responsabil, sub coordonarea Monique Plesca. Este o experiență pilot, pe care sperăm să avem posibilitatea de a o multiplica și în alte școli, în anii următori.

Programul educațional este finanțat în cadrul proiectului Economia Socială ‐ Vector de Integrare Europeană Sustenabilă (ES‐VIES) POCU/449/4/16/128489, proiect co-finanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.