Te-ai gândit vreodată cum arată portretul robot al „risipitorului român”?

Pentru a înțelege mai bine risipa alimentară în România, haideți să vedem ce spun statisticile. Conform unor date furnizate de Green Report, acesta are sub 35 de ani, locuiește în mediul urban, are studii superioare și venituri peste medie și face cumpărături în special din supermarket.

În perioada următoare Asociația INTERSECT plănuiește organizarea unor activități în spații urbane comune, în care să implice diverși actori din comunitate: tineri, elevi, cadre didactice, consumatori, antreprenori locali, mici producători, persoane din grupuri vulnerabile etc. Dorim să atragem atenția cu privire la impactul negativ pe care îl are risipa alimentară, atât din punct de vedere economic, social cât și al mediului.

Proiectul INTERSECT este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

portetul robot al risipitorului roman