La începutul secolului 21 suntem preocupați de calitatea hranei mai mult ca oricând. Deși trăim în era Google, nu avem acces la informații despre ceea ce mâncăm, cum au fost produse alimentele, care este impactul asupra mediului și care sunt efecte ulterioare asupra sănătății omului. Adoptarea unui stil de viață sănătos este pe buzele tuturor, însă procurarea alimentelor cu adevărat sănătoase și din surse sigure, este pentru mulți o misiune imposibilă.În diferite părți ale lumii, au început să apară modele locale de producție și distribuție alimentară care conectează orașele cu ferme mici și gospodării țărănești din proximitate.

Începând din 2008, un astfel de model a fost implementat și în România, mai precis la Timișoara, de către ASAT – Asociația de Susținere a Agriculturii Țărănești. Scopul asociației este promovarea Agriculturii Susținute de Comunitate (ASC), având la bază principiile agriculturii ecologice, conservarea biodiversității și promovarea echității sociale.

La West Side Story vorbim astăzi, așadar, despre hrană: producerea ei, consumul ei și, mai ales, consumul responsabil, alimentația sănătoasă și evitarea risipei alimentare. Invitată în studio este Mihaela Vețan, reprezentantă a Asociației pentru Susținerea Agriculturii Țărănești (ASAT).

#westsidestory #westcityradio#mihaelavețan#AsociațiadeSusținereaAgriculturiiȚărănești#ASAT#agriculturăecologică#consumresponsabil#alimentațiesănătoasă#evitarearisipeialimentare