…verifică hrana pe care o ai. Care dintre ingrediente par să se strice curând?

🍶Dacă e vorba despre lapte, poți pregăti un orez sau gris cu lapte peste care poți pune dulceața aceea care ți-a mai rămas puțin pe fundul borcanului. Sigur se va bucura toată familia de acest desert simplu.

🧀Dacă ai resturi de mezeluri, brânzeturi, puțină pastă de roșii într-o conservă desfăcută etc, frământă repede un aluat de pizza (există rețete chiar și fără dospire, gata în câteva minute) și fă o surpriză familiei.

🍅Legume care urmează să se strice? Fă o supă cremă de legume cu puțină smântână și crutoane coapte la cuptor, din resturile de pâine.Și, foarte important, așează în spatele raftului produsele care expiră mai târziu, lăsând la îndemână ce urmează să se strice curând.

👉Dacă nu ai inspirație ce să faci cu resturile de hrană, te invităm să ne urmărești. Lucrăm de zor ca să pregătim un atelier de gătit din resturi alimentare. În cadrul acestui atelier vei putea experimenta rețete ușor de preparat acasă, cu ingrediente care au rămas nefolosite în frigider, dar care încă mai pot fi valorificate.

Proiectul Stop risipa alimentară! este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.