Descoperirile arheologice sugerează că obiceiul de a transforma resturile alimentare în îngrășământ pentru grădină datează de acum 12000 ani, încă din perioada Neolitică. Compostul este și în zilele noastre o modalitate bună de a revalorifica resturile alimentare din gospodărie, dar nu numai. Conform unor măsurători efectuate, dacă toată hrana risipită în Statele Unite ar fi revalorificată prin compostare, impactul ar echivala cu retragerea a 7,8 milioane de autoturisme de pe drum. (conform Compost Council US)

Mai mult, folosirea fertilizatorilor chimici, în detrimentul îngrășămintelor naturale, este un factor poluant, care poate afecta grav echilibrul microorganismelor din sol. Este un obicei care ne ajută să reducem risipa prin revalorificare, să reducem poluarea și să protejăm mediul. Proiectul Stop risipa alimentară! este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Cu sprijinul acestei finanțări vom organiza în perioada următoare, în Timișoara, ateliere în care vom experimenta împreună cum se face compostul. Vă invităm să ne urmăriți!Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR , finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.