Fac paté atunci când vreau să salvez niște ciuperci uitate prin frigider pe care le-am cumpărat de poftă din magazin, dar care nu și-au mai găsit întrebuințare printre prânzurile mele.

E rapid, versatil și foarte ușor de preparat. Poți înlocui pătrunjelul cu salvie sau cimbrișor. Poți folosi ce fel de sâmburi ai prin cămară. Poți folosi orice tip de ciuperci, de exemplu gălbiori, ar ieși delicios.

Ingrediente

1 kg ciuperci (eu am folosit brune)

5 căței de usturoi

5 linguri de unt

sare și piper

50 gr sâmburi (migdale, nuci, alune, caju)

1 legătură pătrunjel

3 linguri cremă de brânză sau smântână

opțional: chilli

Într-o tigaie, călește 1 kg de ciuperci cubulețe și 5 caței de usturoi în 3 linguri de unt. Adaugă sare și piper și lasă pe foc până ce scade toată apa lăsată de ciuperci.

În altă tigaie rumenește cu atenție, amestecând des să nu se ardă, 50 de grame de sâmburi de care ai prin casă. Nucile sunt incredibile, însă eu am avut niște resturi de caju și migdale numai bune de salvat.

Pune cele două compoziții într-un blender, chopper sau chiar în mașină de tocat și mai adaugă o legătură de pătrunjel, 3 linguri de cremă de brânză și niște chilli dacă ai vrea să fie puțin iute.

Macină totul bine și așează-l într-un castron. Topește 2 linguri de unt și sigilează pateul. Lasă-l la frigider minim două ore înainte de servire.

Pofta bună!

Cu drag, Carina Borbely ♡