Dacă și tu ai acei prieteni care te iau peste picior pentru că ești atât de preocupat/ă de risipa alimentară, îți dăm o idee drăguță.

Păstrează câteva borcane care îți rămân de la pesto, murături, miere etc. Cu cât sunt formele mai diferite, cu atât mai bine. Curăță-le de etichetă și sterilizează-le în cuptor.

Colectează o dată pe săptămână legumele și fructele pe care nu le consumi. De asemenea cojile de la legume, cotoarele de la ardei, codițele de la spanac, frunze de pătrunjel, mărar și alte resturi de legume. Deshidratează-le în cuptor și mărunțește-le, apoi așează-le amestecate într-un borcănel. Repetă procesul și cu resturile de fructe.Scrie niște etichete de mână, din hârtie și leagă-le de gura borcanelor cu fructe și legume deshidratate.

Vei avea de sărbători cadourile perfecte pentru prietenii tăi. Borcănele cu ceaiuri și condimente delicioase care te-au ajutat să reduci risipa alimentară.