Borcanul anti-risipă este o inițiativă prezentată în premieră în cadrul primului nostru atelier de reducere a risipei alimentare. Propunerea noastră pentru voi este să deshidratați resturile de legume și fructe din bucătărie și să le transformați în ceaiuri și condimente, iar borcănelele să le faceți cadou celor dragi de sărbători.

Toamna și iarna cele mai la îndemână modalități de deshidratare sunt:👉cuptorul (să nu depășească temperatura de 40 grade). Așezați resturile de legume/ fructe în tavă pe foaia de copt, până acestea devin crocante, după care le mărunțiți folosind râșnița sau mojarul.👉dacă aveți sobă/ teracotă, atunci puteți așeza tava cuptorului, deasupra sobei.

Aveți grijă să amestecați constant resturile de legume/ fructe. Astfel ele se deshidratează mai repede, uniform și fără să se ardă. Dacă vreți să vă trimitem modelul nostru drăguț de etichetă ca să tipăriți și voi, scrieți prin mesaj privat la contact at intersect.org.ro.

Proiectul Stop risipa alimentară! este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.Foto: Cornel Putan Fotograf#spaţiupublic#educaţie#mediu#reconectare#FundaţiaComunitarăTimişoara#FFCR#Lidl#dezvoltaredurabilă#consumresponsabil#învățarenonformală#grupurivulnerabile#reducemrisipaalimentară#risipaalimentară#comunitate#intersecttm#justfood#CSF? #AiCSF#intersecttimisoara