pe 9 noiembrie 2021 are loc cel de-al 5-lea Atelier din cadrul proiectului Stop risipa alimentară!

După ce am explorat modalități de a reduce risipa de hrană din cămară și în bucătărie, apoi am discutat cum să revalorificăm resturile alimentare prin compostare, ajugem în sfârșit și în cantina școlii.

De data aceasta școala parteneră este Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara. Elevii vor descoperi câteva informații importante despre mâncarea servită:

🥗de unde au fost achiziționate ingredientele;

🥗care este distanța străbătută de alimente și impactul acestora asupra mediului;

🥗valoarea nutrițională a hranei;

🥗precum și cantitatea de alimente care se risipește în cadrul cantinei școlare.

De asemenea vom invita personalul cantinei la o discuție despre:

✅sursele de aprovizionare cu materiile prime și ingrediente;

✅mod de preparare a hranei;

✅modalități de îmbunătățire a meniului;

✅modalități de valorificare/reciclare a ingredientelor;

✅modalități de reducere a risipei alimentare.

Abia așteptăm să împărtășim cu voi poze de la această activitate.

Până atunci, aruncați o privire la atelierele organizate de noi în această toamnă:

///

Proiectul Stop risipa alimentară! este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

#spaţiupublic#educaţie#mediu#reconectare#FundaţiaComunitarăTimişoara#FFCR#Lidl#dezvoltaredurabilă#consumresponsabil#învățarenonformală#grupurivulnerabile#reducemrisipaalimentară#risipaalimentară#comunitate#intersecttm#justfood#CSF? #AiCSF#intersecttimisoara