De Ziua Sustenabilității am organizat ultimul atelier privind risipa alimentară, în cadrul proiectului Stop risipa!

A fost o întâlnire interactivă, la care am avut șansa de a purta discuții serioase cu studenți ai Universității de Vest Timișoara. Am început sesiunea de lucru cu o vizită a expoziției itinerante #ReWaste, din holul universității, care ne-a permis o bună contextualizare a subiectului.

Am discutat apoi despre cauzele care stau la baza fenomenului de risipă alimentară, despre împărțirea risipei pe “lanțul alimentar”, precum și măsuri (individuale și sistemice) care pot fi abordate pentru diminuarea fenomenului.

Am încheiat întâlnirea cu o inventariere a bunelor practice pe care le avem pentru reducerea risipei. Împărtășim cu voi o idee care ne-a plăcut: când ieșim să mâncăm în oraș să luăm cu noi un recipient pentru resturi alimentare. În felul acesta, salvăm mâncare, reducem ambalajele de unică folosință, salvăm bani!

Mulțumim pentru invitație gazdei noastre Onitiu Atalia.

Ne-am testat și cunoștințele cu ajutorul aplicației Changing Climate in Your Kitchen pe care v-o recomandăm cu drag, aici.

#stoprisipă#impulsincomunitate#risipăalimentară