V-ați gândit vreodată la hrana care este risipită în școli?

Situațiile care pot apărea în școală sunt diverse:

🥐 Copiii nu consumă alimentele primite: laptele, biscuiții, cornul, fructele, etc;.

🍽 Porțiile de mâncare sunt consumate parțial de către cei mici. În unele școli, părinții comandă mâncare de la firme de catering. De cele mai multe ori această hrană este servită în ambalaje de unică folosință. La sfârșit de zi, pe băncile școlii rămân grămezi mari de ambalaje. Sunt aceste ambalaje reciclate?

🥪 Pachetul pus de acasă de părinți este adesea înlocuit cu mâncare fast food, care nu susține dezvoltarea sănătoasă a celui mic.

Profesorii de la Școala Generală nr. 12 din Timișoara au trecut la acțiune și au propus un demers inedit de combatere a risipei alimentare. Timp de o săptămână, elevii au adunat biscuiții și laptele care nu s-a consumat și, împreună cu profesorii, au organizat ateliere de făcut salam de biscuiți.O acțiune nu numai delicioasă, dar și cu impact direct privind schimbarea unor comportamente de consum.Acțiunea a fost organizată în cadrul programului educațional de reducere a risipei alimentare, dezvoltat de INTERSECT.

Copilul tău cu ce se hrănește la școală?